Barendrecht Fietsstad in 2022

Fietsstadverkiezing gaat van start

Vanaf 16 augustus kan men weer stemmen voor de Fietsstad van 2022. Dat kan via: www.fietsstad.nl. Het is de ambitie van het college van B&W om in de top 10 te belanden. En dat is niet zo’n onrealistische wens. Net als Rotterdam en veel gemeenten in de regio is Barendrecht goed bezig met allerlei zaken om het fietsen te stimuleren. Er worden fietspaden en fietsstraten aangelegd om zo een goed fietsnetwerk te krijgen, er is aandacht voor fietsparkeren en voor het voorkomen van fietsendiefstal, onveilige plekken voor fietsers worden aangepakt en bij basisscholen worden projecten gestart om kinderen veilig naar school te laten gaan. Vrijwilligers van de afdeling zijn steeds bezig i.s.m. de gemeente om van Barendrecht een fietsvriendelijke stad te maken. Uiteraard kunnen we altijd hulp gebruiken; vele handen maken licht werk! Interesse? Tips? Neem contact op met: [email protected]

Categorieën