1e bord geplaatst

Rolf route Barendrecht

Historische route voor fietser en voetganger

Dinsdag 22 juni 2021 werd het eerste bord van de route geplaatst door wethouder Proos. Dit is een route die informatie verstrekt over de geschiedenis van Barendrecht; samengesteld door de Historische Vereniging Barendrecht (Klik hier voor meer informatie).

 

Rolf Route bord 1

De route wordt in september officieel geopend. In de Rolf-verhalen wordt door ene Rolf van Rhoden-Portegael verteld over zijn avonturen op IJsselmonde van Oedenvliet (Hoogvliet) t/m Thuredrecht (Dordrecht) in de 12e -13e eeuw. Tijdens die omzwervingen kwam hij ook in Berendrecht terecht.

Rolf-route totaal

Inmiddels is de route uitgestippeld (zie foto) en zijn op de aangegeven punten borden geplaatst.
Leuk om te fietsen!

Categorieën