Klachten over de buitenruimte

Erger je je ook regelmatig aan kapotte straatverlichting, losliggende tegels, scheuren in het asfalt of afgewaaide takken die hinderlijk op het fietspad blijven liggen? Hieronder lees je waar je dat kunt melden.

klachten

Dé instantie die hier over gaat is de ‘wegbeheerder’. Dat is meestal de gemeente, soms de provincie, maar het kan ook het waterschap of Rijkswaterstaat zijn. Grofweg zijn er drie mogelijkheden om bij de wegbeheerder te klagen of aandacht te vragen voor dit soort problemen:

  • De ‘BuitenBeter’-app op je mobiele telefoon gaat makkelijk en snel, vooral als je niet weet wie de wegbeheerder is. Als je de app op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd, kun je met een foto aangeven wat er aan de hand is, met GPS wordt de locatie aangegeven en je kunt ook er ook een beschrijving bijvoegen van het probleem. Je moet minimaal de plaats en een ander kenmerk aangeven. Geef bijvoorbeeld aan welke lantaarnpaal het niet doet (ze hebben een nummer). Als je de melding hebt verstuurd krijg je een bevestiging per mail en kun je later nog bekijken wat er met je klacht is gedaan. Bijna alle gemeenten reageren op het gebruik van deze app. Download hier de BuitenBeter-app
  • De ‘Verbeter de buurt’-app op je mobiel. Ook hiermee werken veel gemeenten en andere wegbeheerders samen.
    Als je deze app opent komt de kaart van het gebied waar je op dat moment bent naar voren. Als je een melding maakt, kun je kiezen uit een ‘probleem’ en een ‘idee’. Door een keuze te maken kun je op de kaart aangeven wat de locatie is en wat er aan de hand is, eventueel met een foto. Ook hier krijg je weer een bevestiging per mail. Hier kun je de app downloaden. Met deze app kun je dus ook voorstellen doen voor verbeteringen. Je kunt ook ideeën van anderen ondersteunen.
  • Een derde mogelijkheid is om direct contact te hebben met de wegbeheerder. Dus de gemeente, provincie of het waterschap.

Als Fietsersbond Barendrecht willen we het ook graag weten als je klachten of opmerkingen hebt en meldt. Laat dat ons
hier weten! Die informatie kunnen we goed gebruiken bij ons overleg met ambtenaren van de gemeente.