Help Barendrecht in de top van de Fietsstadverkiezing

Nog even en dan barst de strijd om de titel van Fietsstad 2022 weer los tussen gemeenten. En met in 2019 maar liefst 45.000 ingevulde enquêtes, is de Fietsstadverkiezing het grootste fietsonderzoek van Nederland. Voor de Fietsersbond Barendrecht biedt de enquête een uitgelezen mogelijkheid om het fietsen in Barendrecht e.o. te promoten en om een inkijkje te krijgen in hoe inwoners en doorgaande forenzen en toeristen het fietsen in de gemeente ervaren.

Fietsstadverkiezing 2022

De enquête voor Fietsstad 2022 gaat op maandag 16 augustus 2021 live op www.fietsstad.nl en staat open t/m zondag 31 oktober. Genoeg tijd om lekker veel enquêtes te werven, of in ieder geval de minimale ondergrens van 50 ingevulde enquêtes per gemeente. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 16 juni 2022 tijdens het Nationaal Fietscongres. Dat duurt nog even maar in de tussentijd zullen we al wat feitjes weggeven. Daarnaast zullen we in de aanloop naar 16 juni de prijzen voor beste grote gemeente, middelgrote gemeente en kleine gemeente al uitreiken in de gemeente zelf! En Scherpenzeel overhandigt de wisseltrofee voor snelste stijger.

Hoe meer ingevulde enquêtes, hoe meer gegevens over fietsen in gemeente Barendrecht
In de Fietsstadverkiezing zijn de fietsers “juryleden”. Hoe meer juryleden in onze gemeente aan het woord komen, hoe duidelijker het beeld wordt waar het fijn fietsen is in de gemeente (of juist niet). Hiermee kan de afdeling Barendrecht van de Fietsersbond zijn voordeel doen in het overleg met de gemeente. En de gemeente Barendrecht kan lering trekken uit genoemde knelpunten en stappen ondernemen om deze op te lossen en zo een veilige omgeving en een fijn fietsklimaat te creëren. Om de meningen van (hopelijk) duizenden fietsende inwoners en doorgaande forenzen en toeristen op de fiets kunnen de beleidsmakers van de gemeente niet heen. Denk ook aan de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Daar kan je de data heel goed voor gebruiken om de fiets bij alle partijen op één te zetten.

Ambitie van Barendrecht: in de top 10 te komen Bij de Fietsstadverkiezing 2022

Er wordt in Barendrecht veel gedaan voor fietsers en in 2018 eindigde Barendrecht dan ook op de 14e plaats van de Fietsstadverkiezing. Het is de ambitie van het college van B&W om in de top 10 te belanden. En dat is niet zo’n onrealistische wens. Net als Rotterdam en veel gemeenten in de regio is Barendrecht goed bezig met allerlei zaken om het fietsen te stimuleren. Er worden fietspaden en fietsstraten aangelegd om zo een goed fietsnetwerk te krijgen, er is aandacht voor fietsparkeren en voor het voorkomen van fietsendiefstal, onveilige plekken voor fietsers worden aangepakt en bij basisscholen worden projecten gestart om kinderen veilig naar school te laten gaan. Vrijwilligers van de afdeling zijn steeds bezig i.s.m. de gemeente om van Barendrecht een fietsvriendelijke stad te maken. Uiteraard kunnen we altijd hulp gebruiken; vele handen maken licht werk! Interesse? Tips? Neem contact op met: [email protected]

O ja, je kunt ook nog een mooie fiets winnen door deel te nemen aan de enquête!