Fiets verlichting door Barendrecht

Ieder jaar organiseert de Fietsersbond de actie “Laat je zien”. Voor de winter begint wordt iedereen er op gewezen, dat je met goede fietsverlichting ook in de winter gezien wordt door andere verkeersdeelnemers. De fietsverlichtingsactie is een initiatief van de landelijke Fietsersbond, uitgevoerd door vrijwilligers van de lokale afdelingen.

 

Frans+Sebastiaan van Mill

 

Vrijwilligers van de Fietsersbond helpen zaterdag 15 oktober a.s mensen met informatie, het controleren van hun fietsverlichting en het uitvoeren van kleine reparaties aan fietsverlichting. Dit jaar willen we alle fietsers in Barendrecht weer de mogelijkheid beiden om hun verlichting te laten nazien. Met een tent staan we op de Binnenlandse Baan bij het Kruispunt in Barendrecht. Ook geven we informatie over wat de Fietsersbond Barendrecht doet om de belangen van fietsers bij de politiek aanhangig te maken.
Veel Barendrechtse fietsers hebben vorig jaar bij de fietsverlichtingsactie de mogelijkheid aangegrepen om direct de enquête voor de Fietsstadverkiezing 2022 in te vullen. Zo’n 185 inwoners van Barendrecht beoordeelden het fietsbeleid van de gemeente en de inspanningen van de gemeente om de fiets alle ruimte te geven. Daardoor eindigde Barendrecht op de 9e plaats in de landelijke pool!!