Fietsverlichtingsactie Barendrecht

Ieder jaar organiseert de Fietsersbond de actie “Laat je zien”. Voor de winter begint wordt iedereen er op gewezen, dat je met goede fietsverlichting ook in de winter gezien wordt door andere verkeersdeelnemers. De fietsverlichtingsactie is een initiatief van de landelijke Fietsersbond, uitgevoerd door vrijwilligers van de lokale afdelingen.

 

Frans+Sebastiaan van Mill

 

Vrijwilligers van de Fietsersbond hielpen zaterdag 16 oktober j.l. mensen met informatie, het controleren van hun fietsverlichting en het uitvoeren van kleine reparaties aan fietsverlichting. De fietsverlichtingsacties in Barendrecht kon vorig jaar door de verscherpte coronamaatregelen niet doorgaan! Dit jaar wilden we alle fietsers in Barendrecht weer de mogelijkheid beiden om hun verlichting te laten nazien. Met een tent stonden we op de Binnenlandse Baan bij het Kruispunt in Barendrecht. Vanaf 12.30 uur van Zeeland tot Groningen rechtstreeks te beluisteren bij Radio Rijnmond in samenwerking met de lokale omroepen, zoals Radio Exxact.

Voor Barendrechtse fietsers was er de mogelijkheid om direct de enquête voor de Fietsstadverkiezing 2022 in te vullen. Zo’n 185 inwoners van Barendrecht beoordeelden het fietsbeleid van de gemeente en de inspanningen van de gemeente om de fiets alle ruimte te geven.