Provinciaal fietspad Barendrecht – Rotterdam

Fietser in de voorrang

Fietspad bij de Kooiwalweg

Vanaf eind augustus 2021 heeft de gemeente Rotterdam de verkeerssituatie bij de Kooiwalweg drastisch veranderd.  Waar voorheen de auto’s en vrachtwagens van en naar tuincentrum de Jongh voorrang hadden, zijn nu de forenzen en studenten op hun fiets of scooter die op het onoverzichtelijke kruispunt bij de Kooiwalweg voorrang hebben.

Kooijwalweg

De Fietsersbond Rotterdam+Regio (waaronder de afdeling Barendrecht) is blij met deze gewijzigde verkeerssituatie. Wat ons betreft had de Kooiwalweg nog iets meer mogen uitbuigen naar het zuiden. Vooral komend vanuit het J.P. de Waardpad is het uitzicht naar rechts niet helemaal optimaal door hoge bossages. Maar gelet op de goede wegmarkeringen moet het één en ander voor de verschillende verkeersdeelnemers voldoende duidelijk zijn. Uit testen van enkele van onze leden blijkt dat automobilisten al snel gewend waren aan de veranderde regeling.

Categorieën