15-12-2021

Barendrechtse kinderburgemeester Demi wil veilig kunnen fietsen

Fietstocht met wethouder Luijendijk en Fietsersbond Barendrecht

Sinds ongeveer twee maanden is Demi Kroonen (11) de nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht. Als één van haar speerpunten heeft ze gekozen voor veiligheid, zowel in de sociale omgang als ook in het verkeer. Samen met wethouder Peter Luijendijk van de gemeente Barendrecht en met Frans Pijnenburg van de Fietsersbond Barendrecht reden zij en haar vader een fietsrondje door haar woonplaats om duidelijk aan te geven waar onveilige situaties voor schoolgaande kinderen zijn.

Demi Kroonen en wethouder Luijendijk en FB barendrecht

Enkele plekken die volgens Demi (en jongeren die via haar blog reageerden) onveilig zijn om te fietsen zijn de kruising Boerhavelaan – Dorpsstraat/Hoefslag – Provinciaal fietspad, de oversteek Voordijk – Ouvertureweg en in Carnisselanden de kruising Vrijenburglaan met de Avenue Carré. Daarnaast zijn er meer punten die door jongeren als onveilige verkeerspunten worden aangeduid. De Fietsersbond herkent veel van deze aangedragen situaties en heeft regelmatig overleg met de gemeente over het aanbrengen van verbeteringen. Zo is recent de rotonde 2e Barendrechtseweg -Buitenlandse Baan/Jaagpad aangepakt (zie vorig bericht), door ook voor fietsers haaientanden te plaatsen zodat duidelijker wordt dat fietsers op de rotonde in de voorrang rijden. Nu nog hopen dat het gedrag van fietsers en andere verkeersdeelnemers zich laat beïnvloeden.

Categorieën