14-04-2022

Veiliger fietsen op de Hamburg

Nieuw fietspad geopend

De werkzaamheden aan het nieuwe fietspad langs de Hamburg zijn vorige week afgerond. Met de aanleg van dit fietspad is een veiligere situatie voor fietsers gecreëerd op de Hamburg tussen het Inge de Bruijn zwembad en de Middeldijk bij Ikea en Karwei. Peter Luijendijk maakte donderdag 7 april 2022 op zijn laatste werkdag als wethouder (van verkeer) samen met Frans Pijnenburg van de Fietsersbond een proefrit.

Hamburg geopend

Luijendijk: ‘Fietsers hoeven nu niet meer op de rijbaan tussen de auto’s door te fietsen. Ook de doorstroming op de rotonde Hamburg/Rostock is verbeterd.’ Fietsers hoeven daardoor niet meer over de autorotonde bij de IKEA te fietsen van/naar de Middeldijk. Automobilisten moeten nog wel even wennen aan het fietspad en de haaientanden op de weg, die de voorrangssituatie van de fietsers aanduiden.

Categorieën