24-06-2022

Snelfietsroute F15 IJsselmonde officieel geopend

Staatsecretaris Vivianne Heijnen opent fietsnetwerk

Fietsers tussen Ridderkerk en Rotterdam kunnen nu fluitend de files op de A15 voorbij fietsen. De snelfietsroute F15 IJsselmonde -of: zoals we tegenwoordig liever zeggen de “doorfietsroute” F15- is namelijk af. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) heeft samen met de betrokken partijen de route officieel geopend. De Fietsersbond Barendrecht was als één van de betrokken partijen ook aanwezig. Zo ook wethouder Dirk Vermaat, die een vlammend pleidooi hield voor de fiets.

Snelfietsroute F15

De F15 IJsselmonde bestaat uit twee routes van elk 18 kilometer. Onderling zijn deze routes op meerdere plekken met elkaar verbonden en kunnen fietsers zo de A15 “oversteken”. De provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard en het waterschap Hollandse Delta werkten de afgelopen 4 jaar aan het verbeteren van de fietspaden om deze gemeenten en Rotterdam beter met elkaar te verbinden.  (Zie video)

Officele opening F15

Staatssecretaris Vivianne Heijnen verrichte de opening van de fietsroute, door samen met de regiobestuurders officieel het beeldmerk op de route aan te brengen. De staatssecretaris: “Fietsen is goed voor de gezondheid, voor schone lucht en voor het klimaat. Bovendien kan meer gebruik van de fiets zorgen voor minder drukte op de weg en in het OV. Ik vind het dan ook belangrijk dat mensen makkelijk de fiets pakken om van A naar B te gaan. De F15 snelfietsroute is een mooi en concreet voorbeeld daarvan. Hiermee kunnen bewoners zich veilig, comfortabel én schoon verplaatsen binnen hun de regio.”

Rotondes zijn verbeterd, fietspaden zijn verbreed, vrijliggend gemaakt en waar nodig nieuw aangelegd. Ook zijn er op verschillende plekken fietsstraten aangelegd waar de auto te gast is. Zo zijn de aantrekkelijkheid, het comfort en verkeersveiligheid van de routes verbeterd. Net als de aansluiting op het openbaar vervoer bij station Barendrecht en de aanlegsteiger van de waterbus en het driehoeksveer bij Ridderkerk. “Fietsen zit ons in de genen. Door de innovaties van de afgelopen jaren, met de doorfietspaden, met e-bikes en met betere faciliteiten zien we dat het aantal fietsers groeit. Fietsersbond Barendrecht is verheugd over de aandacht voor de fiets, maar ziet ook nog mogelijkheden tot verbetering van de fietspaden en het fietsnetwerk in de omgeving.

Categorieën